طراحی و ساخت داکتینگ
طراحی و ساخت داکتینگ
کانال های هوا یا داکتینگ در سیستم های تهویه مطبوع برای انتقال هوا معمولا مورد استفاده قرار می گیرند. این کانال های هوا دارای دو نوع گرد و چهارگوش هستند که از جنس ورق گالوانیزه یا آلومینیوم تولید می شوند. البته امروزه برای ساخت داکتینگ ها از مصالح دیگری نیز استفاده می شود که از جمله آن ها می توان به پلاستیک و پانل های از پیش عایق شده اشاره نمود. در کارخانجات صنعتی از کانال ها و داکت ها برای انتقال هوا، غبار و سیالات استفاده می شود و در اصطلاح به آن داکتینگ می گویند.
اگر می خواهید با طراحی و ساخت داکتینگ بیشتر آشنا شوید تا پایان با ما همراه باشید.
طراحی داکتینگ:
همانطور که اشاره شد داکت یا کانال هوا به منظور رساندن و یا خارج نمودن هوا در مکان های مختلف وبه ویژه صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این جریان هوا متشکل از هوای ورودی، هوای برگشت و هوای خروجی است. به عبارتی کانال ها روشی جهت اطمینان از کیفیت قابل قبول هوای داخل ساختمان و آسایش حرارتی هستند. از این رو به سیستم های داکت اغلب کانال کشی می گویند. طراحی داکتینگ متشکل از نقشه کشی یا جانمایی، بهینه سازی، سایزینگ، اجرا و پیاده کردن افت فشار در سیستم های داکت می باشد.
نوعی از داکت هایی که تولید می شوند داکت های غبار گیر هستند که به آن ها پایپینگ غبار گیر می گویند. در طراحی این نوع از داکتینگ ها محاسبه و تامین سرعت هوا در کانال ها خیلی اهمیت دارد. اگر در داخل داکت سیال با سرعت جریان پایینی در حال حرکت باشد ته نشین شدن مواد و غبار به احتمال بیشتری رخ خواهد داد. در مقابل اگر سرعت جریان سیال زیاد باشد سایش داخل بدنه داکت با سرعت بیشتری انجام می گیرد و موجب از بین رفتن بدنه داکت خواهد شد. البته برای جلوگیری از این اتفاق از فولاد ضد سایش در بدنه داکت ها استفاده می شود. بنابراین نحوه طراحی داکتینگ و متریال مورد استفاده در تولید آن تاثیر بسزایی در کیفیت و کارایی آن خواهد داشت.
ساخت داکتینگ:
برای ساخت بدنه داکتینگ و پاینینگ ها از متریال مختلفی استفاده می شود. در مواقعی که دمای سیال و گاز عبوری از داکت ها خیلی زیاد است و همچنین حاوی مواد ساینده هستند جهت ساخت داکت ها و کانال ها از فولادهای ضد استفاده می کنند. این فولادها دارای گریدهای مختلفی هستند و در بندهایی مانند کوارد، هاردوکس و دلیدور تولید می شوند. علاوه بر این ضخامت بدنه داکت ها کمتر از یک میلیمتر تا چند سانتی متر است.
پیش از ساخت داکت ها برای آنکه بتوانند کارایی مناسب و لازم را داشته باشند باید محاسبات دقیقی در طراحی صورت بگیرد. در این محاسبات موارد مختلفی مانند قطر و شکل مقطع لوله ها، کانال ها، شعاع های گردش در زانویی ها و تبدیل ها مورد بررسی قرار می گیرد و تعیین می شود. علاوه بر این در پروسه ساخت داکتینگ نیز گسترش دقیق ورق های نقاط برخورد و نقشه ها بر اساس تجهیزات و سازه های موجود صورت گرفته و بسیار حائز اهمیت است.
در صنایع مختلفی از داکتینگ ها استفاده می شود، از این رو ساخت آن ها خیلی مهم است و توسط شرکت های داخلی و خارجی مختلفی صورت می گیرد. از جمله صنایعی که عملیات داکتینگ در آن ها وجود دارد می توان به کارخانه های گندله سازی، صنعت فولاد، تولید کنسانتره، صنعت سیمان، کارخانه آسفالت، صنعت آهک وگچ، صنایع غذایی، صنایع بازیافت زباله، صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع کاغذ سازی، معادن و پالایشگاه ها اشاره نمود.
تعمیر داکتینگ:
به همان اندازه که طراحی و ساخت داکتینگ ها اهمیت دارد نگهداری از آن ها نیز مهم است. از این رو لازم است که در انتخاب داکتینگ، برند و کمپانی تولید کننده آن، کیفیت متریال مورد استفاده در آن و گارانتی و خدمات پس از فروش آن را مورد بررسی قرار دهید تا بهترین سیستم ها را تهیه کنید. تعمیر و سرویس داکتینگ ها باید به صورت مرتب و دوره ای انجام شود، زیرا در غیر اینصورت ممکن است که برخی از قطعات آسیب بیشتری ببینند و تعویض آن ها خیلی پر هزینه است. تعمیر داکتینگ ها را به نمایندگی ها و مجموعه های معتبر که به صورت تخصصی در این زمینه مشغول به فعالیت هستند بسپارید. زیرا اگر این فرآیند توسط نیروهای غیر متخصص انجام شود ممکن است نه تنها مشکل آن حل نشود بلکه صدماتی به کانال کشی واحد صنعتی شما وارد نماید و مجبور به پرداخت هزینه بیشتری شوید.
سخن پایانی
کانال کشی یا داکتینگ یکی از مهم ترین مراحل در تولید اکثر سیستم های تهویه مطبوع است که عمدتا در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. فرآیند داکتینگ باید متناسب با شرایط محیطی و شرایط استفاده انجام شود و از متریال مناسب در ساخت آن به کار برده شود تا بتواند بهترین کارایی ممکن را داشته باشد. بنابراین باید کسب و کارهای صنعتی سیستم داکتینگ را از شرکت های معتبر تهیه کنند.