فونداسیون صنعتی

فونداسیون صنعتی

 پایین ترین قسمت هر سازه ای را فونداسیون می گویند که در تماس مستقیم با کف زمین قرار دارد و وزن سازه را به سطح همکف منتقل میکند.  از این رو در ساختمان سازی فونداسیون دارای اهمیت ویژه ای است.

 در کل دو نوع فونداسیون صنعتی داریم:

۱-فونداسیون نوع اول، سطحی است و برای سازه های معمولی کاربرد دارد و با تکیه بر لایه های سطحی زمین وزن ساختمان را تحمل می کند

۲-نوع دوم، فونداسیون عمیق است که برای ساختمان های بسیار بزرگ و آسمان خراش ها بکار می رود در نتیجه برای تحمل وزن این ابر سازه ها، چند لایه خاک برداری شده و فونداسیون را در عمق عمیق تری از زمین بنا می کنند.

توجه داشته باشید که فونداسیون صنعتی وزن ساختمان را کاملا یکنواخت از سطح زمین به لایه زیرین آن منتقل می سازد در نتیجه این بار سنگین باید در حد تحمل خاک و در حد مجاز باشد. حد تحمل خاک فشاری است که خاک بدون شکست می تواند تحمل کند.

طراحی فونداسیون صنعتی

 فونداسیون صنعتی پایه و تکیه گاه سازه ها و بناها هستند و به گونه ای طراحی می شوند که وزن ساختمان را به صورت یکنواخت به سطح زمین و لایه های زیرین آن منتقل می کنند بنابراین وزن سازه باید با توان تحمل خاک تناسب داشته باشد تا بتواند به خوبی آن را نگه دارد.

پیش از طراحی این بخش باید تمامی مواد زائد آن محل به طریق صحیح دفع شوند و اثرات آن مورد بررسی قرار گیرند و با شناسایی میزان تحمل خاک آن زمین، میزان مقاومت ساختمان سنجیده شود چرا که گاهی با گودبرداری های عمیق جهت احداث فونداسیون صنعتی، خاک فرسوده شده و پس از مدتی نشست می کند و حتی می تواند سبب نشست ساختمان های اطراف نیز بشود.

 ساخت فونداسیون صنعتی

ساخت فونداسیون صنعتی نیازمند به متخصصین این کار است چرا که علاوه بر رعایت کردن جوانب احتیاط و بررسی عوامل مختلف، پیش از ساخت، فونداسیون باید به گونه ای ساخته شود که خاک زیر ساختمان شکسته نشود و نشستی که در نتیجه وزن اولیه ساختمان صورت می گیرد، محدود شود و ادامه پیدا نکند. دقت کنید که برای اعمال این موارد مهم ترین نکته سنجیدن توان تحمل وزن خاک آن زمین و احداث سازه ها و فونداسیون صنعتی بر اساس آن می باشد.

برای ساخت فونداسیون های عمیق، که جهت احداث ابر سازه ها و آسمان خراش ها صورت می گیرد، لایه برداری های عمیق از سطح زمین انجام می شود تا زمانی که به لایه های سفت خاک برسند و آن را پایه ای مستحکم و اطمینانی برای احداث سازه بدانند؛ سپس سنگرهایی در عمق خاک قرار داده شده و پس از آن شبکه های آرماتور سطح گودال را دربرمی گیرند و در آخر جهت استحکام بیشتر، داخل گودال از بتن پر می شود. البته بجز بتن می توان از موادی نظیر فولاد، سنگ، آجر وغیره استفاده کرد که انتخاب این مواد بستگی به وزن ساختمان و توان تحمل خاک دارد. 

شایان ذکر است که در میان تمامی مواد ساخت فونداسیون صنعتی بتن از همه مستحکم تر است.

قسمتی از میله های آهنین باقی مانده از شبکه آرماتور، خارج از بتن قرار می گیرند به عنوان اسکلت سازه شناخته می شوند. پس از اتمام خاک برداری و مستقر ساختن سنگرها و نصب شبکه آرماتور و درنهایت بتن ریزی، میتوان شروع به ساخت سازه کرد.

 تعمیر فونداسیون صنعتی

سازه های زیربنایی باید همواره پایش و در صورت نیاز ترمیم و بازسازی شوند. فونداسیون سازه ها ممکن است به دلایلی نظیر نشست، ضربه، ترک خوردگی، سایش، کرمو شدگی، خوردگی، واکنش قلیایی سنگ دانه ها وغیره در هنگام ساخت و یا پس از آن نیاز به تعمیر و بازسازی داشته باشند.

روش های متفاوتی برای انجام این کار وجود دارند که انتخاب این روش بستگی به نوع و شدت آسیبی دارد که به فونداسیون وارد گشته نظیر در نظر گرفتن ابعاد منطقه آسیب دیده و میزان دسترسی به آن، محدودیت های زمانی اجرا با توجه به علت آسیب دیدگی، سازه ای یا غیر سازه ای بودن، شرایط آب و هوا، محدودیت های اقتصادی، دمای زمان اجرا و غیره.

 انتخاب روش صحیح در تعمیر اصولی از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از این شیوه ها عبارت اند از: روش ژاکت بتنی، بازسازی با تزریق رزین اپوکسی به داخل ترک ها، استفاده از چسب اپوکسی و ملات آماده، شاتکریت یا بتن پاششی، بتن پیش آکنده، استفاده از بتن پلیمری، قالب بندی و بتن ریزی، استفاده از انواع پوشش ها، تزریق دوغاب، تزریق رزین پلی یورتان در داخل ترک ها، ترمیم دستی در سطح کوچک وغیره.

در ترمیم فونداسیون آسیب دیده اولین و مهم ترین گام، شناسایی علت آسیب دیدگی می باشد چرا که در صورت تشخیص نادرست ممکن است اقدامات ترمیمی بی اثر بوده و فونداسیون باردیگر آسیب ببیند و بازسازی آن مشکل تر شود. گام دوم پس از تشخیص علت، شناسایی میزان آسیب وارد شده به بتن و مشخص نمودن بخش های آسیب دیده روی نقشه می باشد. این امر نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که در صورت خطا در این مرحله، باردیگر ترمیم، بی اثر یا کوتاه مدت خواهد بود.

حال که مناطق آسیب دیده به طور کامل شناسایی شد، آن ها را برش زده و از منطقه تعمیر خارج میکنند تا بتن ترمیمی جایگزین آن شود. حال انتخاب یک پیمانکار کاردرست حائز اهمیت می باشد.

طبق نظرسنجی های انجام شده، روش ژاکت بتنی از سایر روش ها قابل قبول تر و اطمینانی تر می باشد.

 سخن پایانی

فونداسیون صنعتی با هدف مستحکم ساختن سازه ها ساخته می شود چرا که اصلی ترین دلیل استحکام ساختمان فونداسیون است و هرچه محکم تر ساخته شود، آن سازه با ثبات تر و اطمینانی تر خواهد بود و اگر اصولی ساخته شود و وزن بنا را به صورت یکنواخت روی سطح زمین و خاک زیر آن توزیع کند، زیر بنای مستحکمی را برای آن سازه فراهم می آورد و می تواند آن را در برابر زلزله و سایر تهدیدات حفظ نماید.

قابل توجه است که توزیع یکنواخت وزن سازه بر سطح زمین و لایه های زیرین، تاثیر بسزایی در کاهش نشست ناهموار ساختمان دارد. در نهایت می توان کاربرد کلی فونداسیون های صنعتی را تامین یک سطح مناسب برای ساختن زیربنا و همچنین تامین یک پایداری کلی برای ساختمان، معرفی کرد.

دیگر خدمات شرکت پادیر ماندگار
طراحی خط تولید
طراحی خشک کن
غلتک کوره
غلتک
تعداد بازدبد: 373
2 خرداد 1401