شل کوره

شل کوره

شل کوره و یا کوره قوس الکتریکی یکی از فناوری های بسیار پر کاربرد در صنایع مختلف است. مهم ترین ویژگی شل کوره وجود الکترود هایی است که تغذیه ی کوره را بر عهده شته و با وجود آن ها انتقال حرارت صورت می پذیرد. با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که شل کوره دارد، در جزئیات و هم چنین شکل ظاهری نیز با سایر کوره ها متفاوت است. در این مقاله قصد داریم شل کوره و موضوع های مرتبط با آن را مورد بررسی قرار دهیم.

 طراحی و ساخت شل کوره نیز توسط مهندسین خبره و متخصص انجام خواهد شد. خوشبختناه سال های زیادی است که این فماوری به کشور ما راه یافته است. در ایران چندین مجموعه در حال ارائه دادن فناوری های مربوط به ساخت شل کوره را ارائه می دهند. مجموعه پادیر با سال ها تجربه در زمینه ی ساخت دستگاه و کوره های صنعتی این مهم را به اجرا می می آورد. شل کوره به دلیل ماهیت خاصی که دارد، برای ساخت آن نیاز به متریال های مخصوصی می باشیم. طراحی شل کوره نیز به سادگی ممکن نخواهد بود، فاکتور های زیادی در کییفیت شل کوره و موفقیت آن دخیل هستند که باید همگی را مد نظر داشت. در ادامه ی مبحث شل کوره با ما همراه شوید. قدر دان همراهی تان خواهیم بود.

تعریف شل کوره

شل کوره یک اصطلاح است که به کوره قوس الکتریکی داده می شود. برای توضیح بهتر شل کوره و یا کوره قوس الکتریکی واژه های سازنده ی این ترکیب را معنی می کنیم. کوره به مکانی اطلاق می شود که دارای محفظه های مشخصی است و دما های زیادی در آن دمیده می شود. در اثر افزایش دما، متریال و موجودی مواد که در کوره وجود دارند، رطوبت خود را از دست داده و به یک ماده ی جدید تبذیل خواهند شد. اکثر کالا هایی که در زندگی از آن ها استفاده می کنیم، در طی مراحل ساخت راهی کوره شده اند.

در ابتدای ساخت کوره ها از مواد سوختی برای سوخت کوره استفاده می شد و به واسطه ی سوخت های فسیلی هم چون؛ نفت، گاز، ذغال سنگ کوره ها روشن شده و حرارات در آن جریان پیدا می کرده است. اما امروزه فناوری ها در همه چیز حتی کوره ها دخالت دارند. با توجه به محدود بودن سوخت های فسیلی و هم چنین معایبی که این عناصر با خود دارند، نمی توان برای همیشه برای سوخت کوره ها از آن استفاده کرد، به علاوه حرارت های بسیار زیاد نیازمند یک پشتوانه ی قدرتمند است که در سوخت های فسیلی این قابلیت وجود ندارد.

مهندسین برای حل این معضل از تکنولوژی برق و نیروی الکتریسیته استفاده کرده اند. الکترو ها که از عناصر معدنی ساخته می شوند، درون کوره ها و یا مکان سوخت جای گیر می شوند و به دلیل اختلاف پتانسیل ایجاد شده درون الکترو ها شاهد جریان یافتن انرژی برق در آن ها خواهیم بود. الکترود ها قابلیت گرمایشی بسیار زیادی داند و گرما های زیادی ایجاد می کنند. به واسطه ی این گرما متریال موجود در کوره تغییر ماهیت خواهند داد و عملیات ذوب و یا پخت آن ها با موفقیت انجام خواهد شد. به این کوره که به واسطه ی الکترو ها و یا همان قوس الکتریکی گرمای لازم را فراهم می کنند، شل کوره گفته می شود. در دنیای امروز این فناوری بسیار کاربرد دارد. مخصوصا در کشور هایی که از نعمت سوخت های فسیلی بهره ای ندارند، شل کوره راه حلی فوق العاده و موثر است که در صنعت های مختلف مورد بهره وری قرار گرفته است.

طراحی شل کوره 

زمانی که اولین شل کوره ها ساخته شدند، آزمون و خطا های بسیار زیادی رخ داد. دانشمندان ابتدا یک طرح اولیه برای شل کوره پیاده کردند، این طراحی شل کوره دارای معایب و هم چنین مزایای بسیار زیادی بود. طراحی اولیه شل کوره دچار تغییرات زیادی شد و تمامی معایب در آن کاملا برطرف شده است. با توجه به پیشرفت فناوری و هم چنین تکنولوژی های فعلی، این نیاز وجود داشت که در طراحی شل کوره تغییراتی ایجاد شود. در حال حاضر با یک طراحی شل کوره مواجه هستیم که بسیار درجه یک و یونیک می باشد.  در این طراحی شل کوره تمامی ابعاد و فاکتور ها در نظر گرفته شده است.

در طراحی شل کوره شاهد تمامی جزئیاتی موجود کوره هستیم. طبق این طراحی شکل ظاهری شل کوره و هم چنین محفظه های موجود در آن همگی تعیین شده است. نحوه ی ورود متریال به درون کوره، نوع جایگیری آن ها، میزان توقف در مسیر های مختلف، جرب گرما در سلسله مراتب متعدد، کاهش دما در طی چند فرآیند، میزان فاصله ی متریال با منبع گرما و انرژی همگی در طراحی شل کوره تعیین شده است. حتی متریالی که دیواره و ساختار کوره را تشکیل می دهد، وابسته به طراحی است.

بر اساس طراحی شل کوره هیچ تغییر غیر اصولی نمی توان در شل کوره ایجاد کرد، چرا که همه ی عوامل و فاکتور ها به صورت دومینو وار بر همدیگر اثر می گذارند و اعمال تغییرات خارج از محدوده و قوانین شل کوره می تواند اثرات سوئی بر رادنمان و کارایی شل کوره ایجاد کند. در واقع طراحی شل کوره یک سری استاندارد ها و قوانین است که بر اساس آن شکل ظاهری شل کوره بر پا می شود. با توجه به حساسیتی که طراحی شل کوره دارد، باید تنها توسط افراد متخصص و توانمند انجام شود.

ساخت شل کوره

طراحی شل کوره یک چارچوب در اختیار  سازندگان شل کوره قرار می دهد تا بر اساس آن اقدام به ساخت کنند. بر این اساس برای ساخت شل کوره باید به طراحی آن رجوع کرد. اولین مرحله در ساخت شل کوره ساخت بدنه و متریال تشکیل دهنده ی ان می باشد. ممکن است متریالی که برای ساخت شل کوره نیاز است در بازار وجود نداشته باشد، در این صورت نیاز است تا قطعات به کارگاه های ریخته گری سفارش داده شوند. بی شک این متریال متشکل از آلیاژ های مختلف و عناصر دیگر با درصد های متفاوت می باشد. این مرحله برای ساخت بدنه و قطعات بسیار اهمیت دارد. چرا که اگر درصدی تغییر در این ترکیب ها ایجاد شد، به کلی مواد تغییر پیدا کرده و متریال عوض خواهد شد. در هنگام نصب و فعالیت شل کوره نیز شکست خواهد خورد.  حتی اگر این اختلاف در صدم درصد باشد. از این نیرو ساخت شل کوره بایستی توسط افراد ماهر و متخصص انجام شود.

یکی دیگر از پارامتر های موثر در ساخت شل کوره نحوه ی چیدمان و قراری گیری قطعات موجود در آن می باشد. با وجود این که تمامی این مراحل بر اساس طراحی شل کوره انجام خواهد شد. اما این خطا هم چنان وجود دارد که سلسله مراتب پیاده سازی قطعات به درستی انجام نشود. قطعات و اجرای تشکیل دهنده ی شل کوره مانند تکه های پازل به همدیگر قفل می شوند و محصول نهایی سر پا خواهد شد. الکترودی و یا قوس الکتریکی که در شل کوره وجود دارد، یک بخش مهم و اساسی در ان می باشد. ساخت الکترو و نصب آن یک مرحله مهم و ویژه است که نباید کوچکترین خطایی در آن شکل بگیرد.

در فرآیند ساخت شل کوره ابتدا متریال، سپس قطعات و نوع قرار گیری آن ها و در نهایت مهم ترین بخش آن یعنی الکترود و قوس الکتریکی بسیار با اهمیت است. ممکن است پس از سرپایی شل ک.ره به درستی کار نکند و خطا هایی رخ بدهد. در این صورت نیاز است تا از تکنسین های مجرب برای رفع اشکال استفاده شود. با ای وجود پس از تکمیل فرآیند ساخت شل کوره نمی توان به عملکرد صحیح آن اطمینان کرد. نیاز است تا طی چند مرتبه مورد آزمون و خطا قرار بگیرد. در نهایت دریافت تاییدیه از تیم کنترل کیفیت ساخت شل کوره با موفقیت طی شده است.

تعمیر شل کوره

در طی فعالیت مفید شل کوره و گذراندن عمر مفید، نیاز به تعمیر شل کوره رخ خواهد داد. بدیهی است که کوره ها و تجهیزات صنعتی مستهلک شوند. با توجه به این امر لازم بوده، تا کوره مورد چکاپ و بازرسی قرار بگیرد.  در طی چکاپ دستگاه،  ایراد و معایب دستگاه کشف خواهند شد. اما دقیقا تعمیز شل کوره بر عهده چه کسانی است؟ با توجه به توضیحات قبل تمام قطعات و جزئیات شل کوره به همدیگر وابسته هستند و در طراحی شل کوره همگی این روابط قرار داده شده است. لازم به ذکر است که تنها افرادی می توانند تعمیر شل کوره را انجام دهند که کاملا بر طراحی شل کوره تسلط داشته باشند. از این رو باید این فرآیند تعمیرات توسط شرکت سازنده انجام شود. قطعا سپردن کار به کاردان بهتر است و نتیجه ی مثبتی در  پی خواهد داشت.

برای درک بهتر این موضوع به مثالی که می زنیم، توجه کنید. در بازار لوازم خانگی با چندین برند، عرضه می شود. زمانی که هر کدام از این لوازم نیاز به تعمیر پیدا می کنند، شما با نمایندگی برند و شرکت تماس برقرار می کنید. قطعا نمایندگی برند سامسونگ نمی تواند به خوبی برند ال جی را تعمیر و باز سازی کند. در مورد دستگاه های صنعتی هم چون شل کوره نیز این موضوع کاملا صادق می باشد. تمامی فرآیند تعمیرات اعم از عیب یابی و حل آن بایستی توسط برند و شرکت سازنده  انجام شود.

کلام آخر

شل کوره ویا کوره قوس الکتریکی یکی از تجهیزات صنعتی بسیار با اهمیت است. در کشور ما فناوری ساخت شل کوره وجود دارد و به راحتی با مراجعه به یکی از مراکز ارائه دهنده ی ان می توان آن را برپا کرد. شل کوره دارای ویژگی های خاصی است و با سایر کوره هایی که در گذشته از آن ها استفاده می کردند، متفاوت است. چندین الکترود قوی درون شل کوره قرار داده شده است که وظیفه ی آن انتقال گرما و حرارت در کوره می باشد.

برای ساخت شل کوره نیاز است تا به یک مجموعه ی معتبر و بسیار حرفه ای مراجعه کنید. خوشبختانه در ایران مجتمع صنعتی پادیر با سال ها تجربه وجود دارد و انواع تجهیزات صنعتی از جمله شل کوره را به بهترین کیفیت در اختیار متقاضیان قرار می دهد. شل کوره ساخته شده در این مجموعه دارای استاندارد های ایران و بین المللی است و قابلیت صادر به کشور های دیگر را نیز دارد. تمامی خدمات پادیر مختص با ساخت محصول نمی باشد، خدمات پس از فروش نیز هم چون تعمیرات و نصب نیز توسط بهترین تکنسین ها انجام خواهد شد. 

دیگر خدمات شرکت پادیر ماندگار
ساخت خط تولید
سیلیکون غبارگیر
ساخت ماشین
ساخت کوره و دستوالعمل طراحی کوره
تعداد بازدبد: 582
2 خرداد 1401