ساخت خشک کن دوار

ساخت خشک کن دوار

در بسیاری از صنایع شیمیایی و معدنی فرایند خشک کردن آخرین مرحله از خط تولید آن ها می باشد بنابراین ساخت خشک کن دوار از اهمیت خاصی برخوردار است. در این دستگاه با ورود مواد از دهانه دستگاه استوانه شروع به چرخیدن می کند و با دمیدن هوای داغ به داخل محفظه مواد مرطوب را گرم می کند و در طول مسیر محصول رطوبت خود را ازدست می دهد و همزمان به سمت خروجی دستگاه حرکت می کند.

طراحی خشک کن دوار

برای طراحی خشک کن دوار باید ابتدا موارد زیر را محاسبه نمود:

۱) طول و قطر خشک کن

۲) شیب خشک کن

۳) مقدار هوای لازم برای عمل خشک کردن

۴) مقدار حرارت لازم

۵) جهت جریان

۶) تعداد دور استوانه در واحد زمان

و برای اینکه بتوانیم این اطلاعات را به دست آوریم باید از رطوبت و دمای هوای موجود، رطوبت و دمای هوای خروجی از گرمکن، رطوبت و دمای هوای خروجی از خشک کن، رطوبت ماده ورودی، مقدار محصول در واحد زمان و میزان رطوبت محصول اطلاع داشته باشیم.

نحوه کارکرد خشک کن های دوار به این صورت است که مواد مرطوب در مجاورت با هوای گرم که توسط مشعل یا هیتر گازی صورت می گیرد قرار گرفته، بعد از ورود مواد مرطوب به داخل خشک کن در معرض هوای گرم تولید شده توسط مشعل قرار می گیرند و با چرخش لوله خشک کن و کمک نیرو جاذبه و پره های فلزی زاویه دار به سمت پایین خشک کن حرکت می کنند و با حرکت در طول مسیر کم کم رطوبت خود را از دست داده و با خشک شدن از دستگاه خارج می شوند.

گرمای ایجاد شده داخل دستگاه به دو روش مستقیم و غیر مستقیم محصولات را خشک می کنند، در روش مستقیم با استفاده از سوخت های مصرفی گرمای مورد نیاز در دستگاه تولید می شود اما در روش غیر مستقیم از طریق عبور گاز یا چگالش بخارآب از لوله های که در سطح داخل دوار قرار دارند خشک می شوند.

 ساخت خشک کن دوار

در ساخت خشک کن دوار بخش های اصلی مانند درام، کوره ای جهت تولید حرارت، مخزنی برای حرارت دهی و کنترل درام وجود دارد. دستگاه خشک کن دوار دارای یک محفظه استوانه ای شکل می باشد که مواد از یک طرف وارد شده و پس از خشک شدن از سمت دیگر خارج می شوند و محصول به صورت دپو شده و به تدریج وارد دستگاه می شود و بعد از آن استوانه به کمک یک موتور گیربکس قدرت مندی به چرخش در می آید و ضمن زیر و رو کردن مواد باعث حرکت آن به جلو نیز می شود و در این میان فن های قدرتمندی گرمای تولید شده توسط منبع گرما را به داخل استوانه می کشند و محصول را خشک می کنند.

 همچنین رطوبت خارج شده از مواد توسط فن های سانتریفیوژی و از طریق کانال های که در قسمت های مختلف دستگاه وجود دارد به خارج فرستاده می شوند و در نتیجه مواد خشک شده به تدریج از قسمت دیگر دوار خارج می گردد.

برای ساخت خشک کن دوار باید خصوصیات و ویژگی های ذکر شده در زیر را به کار گرفت:

  • برای ساخت خشک کن دوار باید طول، عرض و ارتفاع دستگاه با توجه به ظرفیت تولید محصول مورد سفارش باشد.
  • دستگاه مجهز به PCL و نمایشگر HMI باشد و کاملا هوشمند عمل کند و سنسورهای رطوبت و دما هر لحظه میزان‌ رطوبت و دمای داخل دستگاه را بررسی کنند.
  • در ساخت خشک کن دوار باید بدنه اتاقک دستگاه سه لایه باشد و در لایه میانی آن عایق حرارتی XPS کار گذاشته شود و جنس بدنه آن طبق درخواست مشتری به صورت استیل یا آهن باشد.
  • در ساخت خشک کن دوار باید توجه داشت که قابلیت استفاده از سوخت های مختلف مانند گازی، برقی، گازوئیلی، مازوت، دوگانه یا سه گانه را داشته باشد.
  • فن های تخلیه رطوبت که در ساخت خشک کن دوار به کار گرفته می شوند باید در زمان دسترسی کار کنند و قدرت کافی را داشته باشند.
  • برای گردش هوای گرم درون استوانه از فن های قدرتمندی استفاده گردد.

تعمیر خشک کن دوار

ما علاوه بر اینکه برای طراحی و ساخت خشک کن دوار باید دانش کافی داشته باشیم بلکه برای تعمیر آن نیز باید اطلاعات کافی داشته باشیم تا بتوانیم نیازهای خریداران و مصرف کنندگان آن را به خوبی تامین کنیم. به طور مثال در خشک نمودن سبزی و میوه جات قابلیت آن را ندارند که به طور کامل و همزمان سبب خشک شدن میوه و سبزی شوند و این یکی از مشکلات مهم این تجهیزات به شمار می آید.

در طراحی و ساخت خشک کن دوار باید به گونه ای عمل کرد که امکان تغییرات و رفع عیوب دستگاه وجود داشته باشد تا بتوانیم یک دستگاه با بهترین عملکرد را داشته باشیم. یکی از نکات مهمی که در طراحی و ساخت خشک کن دوار باید مورد توجه قرار داد تعداد فن ها با توجه به ابعاد دستگاه می باشد، چنانچه این کار به درستی صورت نگیرد موجب خشک نشدن همزمان محصولات درون دستگاه می گردد. همچنین فن ها باید در جای مناسب خود قرار گیرند در غیر این صورت مشکل خشک نشدن همزمان محصولات رخ می دهد و نیز تمام قسمت های موجود در دستگاه اعم از کوره و مشعل ها، سیستم های کنترلی دما و زمان، رطوبت سنج، عایق های حرارتی و سایر موارد به درستی طراحی و ساخته شوند تا بهترین عملکرد را داشته باشند.

نتیجه گیری

خشک کن ها کاربرد زیادی در صنایع مختلف غذایی، دارویی، معدنی، شیمیایی و سایر صنایع دارند و جهت خشک نمودن موادی که رطوبت دارند بسیار مفید بوده و کار خشک نمودن را راحت کرده است. ساخت خشک کن دوار نیز مانند هر وسیله ی دیگری مزایا و معایبی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابل استفاده در صنایع مختلف غذایی، شیمیایی، بهداشت، معدن، دارویی و سایر صنایع را دارند.
  • خشک کن های دوار نسبت به اندازه ذرات حساسیت کمتری دارند.
  • می توانند بالاترین گازهای خروجی از هر نوع خشک کن را بپذیرند.
  • با توجه به این که هزینه نگهداری آن ها کم است بنابراین اقتصادی می باشند.
  • بیشترین ظرفیت را نسبت به هر نوع خشک کن دارند.
  • اگر مواد دارای ذرات بسیار ریزی باشند به دلیل حجم بالا و سرعت زیاد گاز ممکن است تلفات بیش از حد باشد.
دیگر خدمات شرکت پادیر ماندگار
ساخت آسیاب
رینگ کوره
طراحی کوره آهک
طراحی کوره دوار آهک
تعداد بازدبد: 369
24 اردیبهشت 1401